Lessenrooster

Je ziet een voorbeeld van een lessenrooster van een klas uit het eerste jaar. Je vindt er alles over de vakken uit het eerste jaar. Je krijgt een overzicht van de verschillende vakken die iedereen heeft, en de aparte lessen van de optie Flex en van de optie Latijn:

  • De oranje vakken zijn algemene vorming. Vakken zoals wiskunde, Nederlands, geschiedenis of aardrijkskunde heeft iedereen in het eerste jaar.
  • De blauwe vakken zijn horizonuren We houden van nieuwsgierige leerlingen die op verkenning durven gaan, ook in nog onbekende studiedomeinen. Dit kan volop tijdens de horizonuren. Je doorloopt verschillende modules waarin je je telkens onderdompelt in een ander domein. Terugblikken en nadenken over je ervaringen doe je in het vak Mens en Samenleving. Tijdens de module Economie en organisatie, Maatschappij en welzijn, STEM en Taal en cultuur kan je volop ondernemen, creatief denken en de wereld ontdekken.
  • De groene vakken zijn differentiatie-uren We maken ruimte voor verdieping en remediĆ«ring, in alle vakken, maar ook heel veel tijdens differentiatie-uren. Bij ons op school kan je kiezen uit twee differentiatie-opties; optie Flex en optie Latijn.

Klik zeker eens op het vak in de tabel hieronder. Elk vak wordt kort voorgesteld; met een presentatie, een opdracht, een filmpje of een interview.

Wil je nog meer te weten komen? Op zaterdag 13 maart vertellen we jou live wat de verschillen zijn tussen Flex en Latijn.
Meer informatie vind je hier.

Je kan alles nalezen in de infobrochure: ‘naar het eerste jaar in het Sint-pietercollege’.

Heb je nog een vraag? Kijk eens bij de vaak gestelde vragen! Vind je je vraag niet terug? Hier kan je zelf een vraag stellen.